Mesleki Eğitimde Dev İşbirliği: İNTES İle İŞKUR Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü İmzalayacak

İNŞAAT SEKTÖRÜNE EĞİTİMLİ VE BELGELİ İŞÇİ DESTEĞİ…
İNTES-İŞKUR arasında yapılacak Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü yarın (30 Mart 2012-Cuma) saat 11.00’de, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılacağı bir törenle imzalanacak…

İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), inşaat sektöründe çalışanların mesleki yeterliliklerinin artırılması için yürüttüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor.
İNTES ile İŞKUR arasında “Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü” imzalanacak. Protokol imza töreni, yarın (30 Mart 2012-Cuma) saat 11.00’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İNTES Yönetim Kurulu Başkanı M. Şükrü Koçoğlu, İŞKUR Genel Müdür Vekili Kazım Yiğit’in iştirak edeceği bir toplantı ile gerçekleşecek.
İNTES-İŞKUR Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü, işçi ve işveren kanadında belgeli çalışan bilincinin yaratılmasında önemli bir adım olacak.
Protokolle,  işsizliğin azaltılması, işsizlik sorununun sosyal etkilerinin azaltılması, inşaat sektöründeki eğitimli işgücü ihtiyacının karşılanması, işgücüne mesleki eğitim standartlarının kazandırılması ve istihdam edilebilir işgücünün artırılması hedefleniyor.

Ayrıca protokolle inşaat sektöründe bir ilk gerçekleşecek ve İNTES üyeleri tarafından ilk defa işe alınacak işçilerin mesleki eğitim ve belgelendirme giderleri İŞKUR tarafından karşılanacak.
Protokolün ilk uygulaması ise İNTES üyesi Tekfen İnşaat A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek. Tekfen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ümit Özdemir de imza töreninde yer alacak.
“Mesleki eğitimin” önemine bugüne kadar hayata geçirdiği onlarca projeyle dikkat çeken İNTES, bu protokolle, inşaat sektöründe “eğitimli ve belgeli çalışan” sayısını artırmayı ve sektörün “mesleki yeterlilik” çıtasını yükseltmeyi amaçlıyor.
Bu önemli protokolün imza törenine katılımınız dileğiyle, bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla…

İNTES-İŞKUR MESLEKİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZA TÖRENİ
Tarih: 30 Mart 2012-Cuma
Saat:   11.00
Yer: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu