“Etkili İletişim Oyunları”, Satranç Müzesi’nde oynanacak. Yıl boyunca sürdürdüğü sanatsal ve kültürel etkinliklerle Ankara’nın vazgeçilmezi olan Gökyay Satranç Müzesi, 3 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’te kişisel gelişim seminerine ev sahipliği yapacak.
Eğitimi 3 Şubat ve 17 Şubat tarihlerinde düzenleyecek olan İlişki Sistemleri Koçu Narınç Ataman, sağlıklı iletişimin yolları, iletişim hataları, dinlemenin ve anlaşılmanın önemine dair pek çok şeyi Müze’de konuşacak. “Biz, aslında sadece anlaşılmak istiyoruz” diyerek
iletişimdeki temel ihtiyacın anlaşılmak olduğunu belirten Ataman, müzede yapacağı atölye çalışması için sabırsızlandığını söyledi. Satranç Müzesi’nde kişisel gelişim seminerleri ile bir ilke imza attıklarını vurgulayan Müze Kurucusu Akın Gökyay, “Başkentlilerin, keyifle geçireceği birkaç saat, eminim ki her birimize ömür boyu fayda sağlayacak. İletişim, toplumumuzun en önemli ihtiyacı… Renkli bir etkinlik olacak. Bu sefer de iletişimde izleyeceğimiz stratejileri öğreneceğiz” dedi.
“ETKİLİ İLETİŞİM OYUNLARI” İLE SAĞLIKLI İLETİŞİM ÖĞRETİLECEK
Uluslararası Koçluk Federasyonu’na üye olan Yaşam Koçu Narınç Ataman, “Etkili İletişim Oyunları”nı 3 ve 17 Şubat tarihlerinde gerçekleştirmek üzere iki bölümde düzenlediğini, bu kişisel gelişim seminerleri sayesinde katılımcıların daha sağlıklı iletişim kurabileceklerini ifade etti. Ataman iletişimi şöyle anlattı:
“Günümüzün en temel sorunlarından biri de iletişimsizlik. İnsanlar artık ıssız adam, ıssız kadın gibi davranıyor. Fakat her birimiz, bir topluluğa mensubuz. Bir aile, bir okul, iş yeri, kurum gibi… Bir ilişki sisteminin üyesiyiz. İşte bu sebeple, duygularımızı yönetmek ve bu
sistemi güçlendirmek durumundayız.
Satranç Müzesi’nde gerçekleştireceğim seminerin ilk bölümünde, insanın kendi doğasını, davranışlarını, duygusal zekayı nasıl yöneteceğimizi, kim olduğumuzu ve ne olmak istediğimizi konuşacağız. İkinci bölümünde ise, farkında olmadan yaptığımız iletişim sakarlıklarını, doğru sandığımız yanlışları, yanlışlarımızın panzehirlerini, doğrularımızı nasıl hayata geçireceğimizi, empati yapabilmeyi masaya yatıracağız. Bunları konuşurken bir takım oyunlar oynayarak seminerimizi daha eğlenceli hale getireceğiz. Bu seminerler altında müthiş bir bilgi ağı var. Yetişkin eğitimi, pozitif psikoloji, ontoloji gibi…”
“ANADOLU COĞRAFYASININ TEMEL SORUNU, SORU SORAMAMAK”
Coğrafi özelliklerin iletişimde de etkili olduğunu söyleyen Ataman, Anadolu coğrafyasının temel sorununun soru soramamak olduğunu belirtti. Ataman, şunları söyledi:
“Biz Anadolu insanı olarak çok sevecen, sıcakkanlı, coşkulu kimseleriz. Dolayısıyla insan odaklı düşünüyor, kolayca varsayımlarda bulunuyor ve aceleci davranıyoruz. İşte burada ufak bir pürüz oluşuyor. Temel kuralımız ‘varsayma, farz etme, sor’ olmalıdır. Biz, o soruyu sormakta zorluk çekiyoruz. Halbuki soru sormak, insanın hayatını kolaylaştırabilecek bir şey… Peki neden iletişim kuruyoruz? İhtiyacımız, anlaşılmak çünkü… Anlaşabilmek içinde soru sormak kaçınılmaz bir yol oluyor. İşte iletişimin muhteşem üçlüsü; dinlemek, anlaşılmak ve uyum.”
“ANKARALILARIN İLETİŞİMİ SAMİMİ VE KUVVETLİ…”
Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nin Başkent için iftihar edilecek bir mekan haline geldiğinin altını çizen Ataman, “Satranç, hem spor olarak hem de burada sergilenişi açısından sanatsal bir branş olarak ayrıcalıklı ve özel bir alan…. Satrançta olduğu gibi, iletişimde de strateji kaçınılmaz. İletişim kurarken, dört adım sonrasını da düşünebiliyor olabilmemiz gerek. Bu iletişimde bir zorunluluktur. Eğlenirken öğrenmek, istiyorsanız Müze’deki seminerlerimize bekleriz. Ankaralıların iletişimi samimi ve kuvvetli… Biraz daha farkındalık oluşturmak adına bu seminerler herkese fayda sağlayacak” dedi.